Home image

Els Horaris

19:00. Plaça del Consell General

Actes Casa de la Vall

22:30. Placeta del Puial

Bateig de foc i Falla Tradicional

23:00. Recorregut Centre Històric d'Andorra la Vella

Cremada de Falles de Sant Joan

00:30. Plaça del Poble

Encesa de la foguera i Ball de les Bruixes

El Plànol

Planol Cremada de Falles 2022

Els Espais

Home image

Placeta del Puial

És l'únic espai on la falla tradicional. Als incis de la recuperació eren falles tradicionals les que es cremaven amb el temps es va substituir per una falla més sostenible. Actualment la falla tradicional és utilitzada en el bateig de foc d'aquells fallaires de llum que s'inicien en el foc. El fallaire major, si aquest crema a Andorra la Vella, també fa gravoltar una falla tradicional.

Home image

Centre Històric

Antigament, a cada barri d'una Andorra molt diferent a la que coneixem, s'hi feien fogueres i ere els més petits qui del foc de la foguera encenien la falla i la feien giravoltar. A cada barri s'hi celebrava un festa, actualment el recorregut que roden les falles passa per totes aquestes places d'Andorra la Vella.

Home image

Plaça Príncep Benlloch

Els fallaires entren a la plaça Príncep Benlloch des de la placeta Sant Esteve i s'enfronten i dancen al so del Ball dels fallaires d'Andorra. Al finalitzar es dóna lloc la part més teatralitzada de la festa, entren en escena el boc i les bruixes, a càrrec de l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella qui col.labora any rere any amb la organització i realització de la festa.

Home image

Plaça del poble

Aquest any la festa finalitza amb tots els fallaires cremant i rodant tots les darreres falles a la plaça del poble fins que encenen la foguera amb el foc de la mateixa falla. Un cop no queda cap falla encesa, tornen a entrar en escena el boc i les bruixes que interpreten el Ball de les bruixes de l'Esbart dansaire d'Andorra la Vella. Per acabar tothom dansa al voltant de la foguera.